söndag 6 maj 2007

Skärp dig PJ!

Jag tänkte bara försöka tydliggöra vissa saker. Många ledande socialdemokrater har uttryckt sig negativt till att alliansen håller på att göra om omfördelningssystemet. Från procentuell, och i vissa fall progressiv, skatt till plattskatt.
Så är det.

Jag tippar att PJ är den enda i hela världen som inte förstått att de talar om riktningen för Alliansens politik. RIKTNINGEN PJ! Och om vi ska vara ärliga, med de skattereformer de har hunnit genomföra på ett halvår så är det väl en ganska träffande beskrivning av – och jag upprepar det gärna igen – RIKTNINGEN för politiken.

Det verkar dessutom finnas ganska många högerpolitiker som skulle skriva under på denna beskrivning. Inte minst Fredrik Reinfeldt:

Vi vill inte se ett samhälle där människor svälter, men i övrigt skall inga standardkrav skattefinansieras. De hälsosamma riskerna är mycket mänskligare än den falska tryggheten - Fredrik Reinfeldt 1993

Sedan kan man tycka att politiker gärna överdriver en aning, särskilt när de talar till sina likar. Jag vet inte om du har märkt det PJ men högern är ganska duktiga på överdrifter de med. Eller vad sägs om:

Det är synd om överklassen i dagens Sverige.
- Charlotta Beata Barke, vice ordförande för Fria moderata studentförbundet

Eller, tillbaka till statsminister Reinfeldt, när han skriver om välfärdsstatens effekter:

Fullt jämförbar med pest, smittkoppor eller AIDS.

Eller om människor som är beroende av hjälp från samhället:

De uppträder helt enkelt som döva kravmaskiner.

Eller var det här när han tillhörde de gamla moderaterna? Ja just det. Förlåt mig. Det här var ju 90-talsmoderaterna, vad dum jag är. De nya moderaterna verkar ju så fantastiskt annorlunda..

Förövrigt så anser jag att Bodils Blogg bör förstöras

5 kommentarer:

Rainer sa...

PJ är out of his mind. Det är billig propaganda han bedriver och det kommer inte att rädda Reinfeldt om tre och ett halvt år.

Anonym sa...

Vilken var RIKTNINGEN! när socialdemokratiska regeringen sänkte fastighetsskatten förra mandatperioden eller tog bort arvsskatten eller förmögenhetsskatten för vissa rika grupper i samhället. Ditt resonemang håller inte, det gör däremot PJ:s

Anonym sa...

"Riktningen" är alltså vad Alliansregeringen egentligen håller på med och vill göra. Då är det alltså ok att ljuga eftersom man "vet" vad regeringen "egentligen" vill göra.

Det är väl ungefär det som PJ menade i sin artikel, och som du omedvetet har bekräftat.

Anonym sa...

Javisst handlar det om RIKTNINGEN. Och det Linder visar på är ju att trots vad som gjorts och även vissa förändringar som kan KOMMA att göras (värnskatten) så är det inget som slår fördelningspolitiken i spillror eller leder till att hög- och låginkomsttagare betalar "lika mycket", eller hur?

Guldfisken sa...

Jokko: Nej det är sant att vi inte är där ännu, och vi kommer nog inte att hamna där fullt ut heller, eftersom inget annat land i västvärlden har gjort det. Men, vi ÄR på väg åt det hållet med dagens politik.

PJ:s debattartikel är missvisande då den får det att framstå som att Sossarna kommer med hutlösa osanningar. Det handlar om politisk retorik, och jag tror att de flesta fattar att de pratar om riktningen för den förda politiken.

På samma sätt som folk förstår att borgare som säger att människor uppträder som döva kravmaskiner inte menar att vi är där ännu, men att det är en risk med den förda politiken, enligt borgerligt sätt att tolka det som händer i samhället.