måndag 26 februari 2007

Nu har de gjort en bragdguldet på Oscarsgalan

Anja Pärsson fick bragdguldet i den hårdaste konkurrensen som juryn någonsin tvingats beakta. Och alla vet att hennes bragd faller platt bredvid åtminstone två ishockeylandslag. Men fan, ge priset till Anja för lång och trogen tjänst. Det som hände Magdalena får inte hända igen.
Det underbart ironiska i alltihop är att Anja på VM några månader senare redan tingat årets utmärkelse med en verklig bragd, en bragd som till och med skulle ha stått sig i fjolårets konkurrens. Jaja då får hon priset två gånger då.

Samma sak kommer väl hända med Scorsese. Jag är böjd att hålla med Per Bjurman, eller Bjurhed eller vad han nu heter han på Aftonbladet. Den gode Martin ska inte ha en Oscar i år, hur mycket han än borde ha fått det tidigare för Maffiabröder, tjurfilmen eller varför inte Casino. Man får inte ett sådant pris för lång och trogen tjänst.

Och allvarligt talat, vad är The Departed för film egentligen? Luckorna i handlingen är inte små om man säger så, och bruden blir jag inte klok på. Om nu Scorsese inte klarar av att teckna ett kvinnoporträtt så får han väl ta hjälp utifrån. Viljelösa kvinnostereotyper har blivit Scorseses machosignum, kan ingen reagera på det någon gång?

Well well, förhoppningsvis så kanske Martin slappnar av lite nu när han äntligen har fått sitt pris, så att han likt Anja kan göra en prestation som verkligen förtjänar att hyllas.

Andra bloggar om: , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller i stort sett med dig. Kolla dock in "I oskuldens tid". Tycker inte att det är ett dåligt kvinnoporträtt. För övrigt tycker jag att det är skoj att jag hittat din blogg. Tycker att du skriver bra.

Guldfisken sa...

Ska jag göra. Är det en film av Scorsese?

Tack för de uppmuntrande orden!